Entrevista en radio Menorca con Fàtima Anglada

Entrevista en radio Menorca con Fàtima Anglada

En femení, “el món que necessitem”, així és com va agradar-me definir la nostra intervenció a Radio Menorca.

El divendres 23 de juny vam estar invitades per parlar com les artistes i artesanes participar del programa “En femení” que lidera na Fàtima Anglada a Cadena Ser, el Hoy por Hoy de Ràdio Menorca amb en Lluís Soler.

Fou fora de l’oficina de Maó, així que vam dirigir-nos a Son Vives, finca que ara s’ha reconvertit en un hotel de gran prestigi, no només per la seva ubicació i reforma, sinó per el plantejament que han realitzat els asturians que l’han comprat per explotar-la.

Nosaltres com artistes na Magda Triay i jo (Mariona Vilaseca) vam compartir com la nostra vocació creativa ha estat sempre present el mètode del reciclatge, en el món quotidià i en les nostres creacions. Na Magda el darrer any ha participat, així com na Júlia Triay també, amb la utilització de les xarxes de la mar, recuperades per un projecte nascut dins de Menorca, que s’anomena, Pescart.

¿Com entra el concepte de Reciclart en la meva obra?

Ho és dins de les instal·lacions, intervencions o performance que faig ús del reciclart, els fils que surten de les parets i passen a les 3 dimensions són recuperats de fàbriques aturades per al desús (en una instal·lació l’any 2001), el cotó pur per a les teles, petits cercles de llauna per dipositar com a base de les muntanyes d’incens (emprat en la performance del 2011 a Singapur) de l’excedent que genera l’actual fàbrica Boixados, i aquest any estic elaborant uns nous suports per a les pròximes exposicions a partir de restes de cuir, de la fàbrica de sabates Pons Quintana i recentment la incorporació de les xarxes de la mar, recuperades per Pescart, per posar alguns dels exemples més rellevants.

De cara l’any 2024, vull impulsar un article, reciclat amb els plàstics de Menorca, per emprar durant ses festes, no només les de Sant Joan, sinó les dels pobles, que és el petit format de petit vas, de gin amb llimonada-o pomada.

Ja hi estic començant a parlar per fer-ho possible! Si t’interessa ser-ne co-productor escriu-me!

 

 

 

 

Start typing and press Enter to search